'ELEKTRİK ÜRETİMİ OLACAK'
Ar-Ge çalışmasının çok verimli geçtiğinin bizzat görüldüğünü kaydeden Bayram Özçelik, özellikle yüzde 54,7'lik oranda buharlaşmanın önlendiği güneş paneli uygulamasıyla 5,22 milyon metreküplük suyun buharlaşmasının önlenebileceğinin ortaya çıktığını vurguladı. Özçelik, "Dolayısıyla bu da gölümüz için bir nebze can suyu konumuna girmiş oldu. Tabii ki burada elektrik üretimi olacak. Paneller konulduğunda gerçekleşecek bir şey. Burada da 2 milyar 800 milyon kilovat/saat civarında bir elektrik üretiminin gerçekleşeceği de Ar-Ge çalışmalarında ortaya çıkmış oldu" dedi.
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalarda
Burdur Gölü'ne can suyu katılması ve takviye su getirilmesi konularında 6-7 maddelik birtakım adımlar atıldığını söyleyen Özçelik, "Bu çalışmalar çerçevesinde şehirlerin ileri atık su arıtmalarının
Burdur Gölü'ne verilmesi, baraj ve göletlerde doğal hak denilen hakkın
Burdur Gölü'ne verilmesiyle alakalı da bir çalışma gerçekleşecek. Bunun yanında gölün besleme havzasının içerisinde bulunan sondaj sistemlerinin devre dışı kalması bunun için de kapalı sistem sulama ve yağmurlama sulamanın, damla sulamanın mutlaka çiftçilerimizde kullanılır hale getirilmesinin sağlanması gerekiyor. Çünkü yer altından beslenen suların da ancak kaçak sondajların ortadan kaldırılması ile mümkün olabileceğini ifade etmek isterim" diye konuştu.